ODPIRALNI ČAS // TOR. - PET. : 10.00 – 16.00 // SOB., NED. in PRAZNIKI: 10.00 - 16.00

DEGUSTACIJA PETIH VRST MIRNOPEŠKEGA MEDU

V Muzeju L. Slaka in T. Pavčka je na ogled tudi interaktivni paviljon Čebelji svet. V leseni kupoli, ki spominja na satovje, so na ogled fotografije in filmi, dogajanje v panju in pred njim si lahko ogledate v 360-stopinjskem pogledu. Let čebele je mogoče videti z VR-očali in na zaslonih, občutljivih na dotik. Posebnost je tudi tridimenzionalni model lebdeče kranjske sivke. Po ogledu paviljona, ki je za obiskovalce brezplačen, se lahko dogovorite za degustacijo medu, ki jo pripravijo mirnopeški čebelarji. Povedali vam bodo vse o njegovih odličnih hranilnih lastnostih, razložili, da je med vir mineralnih snovi, da deluje protivnetno in protimikrobno, …. Degustacija traja predvidoma pol ure, lahko boste tudi kupili med prav od čebelarja ali pa v muzejski trgovinici. Cena degustacije: 2,5€ po osebi.

MIRNOPEŠKA DOBRODOŠLICA - pogostitev z dobrotami Društva podeželskih žena Mirna Peč

Mirna Peč je znana po mirnopeških štrukljih in v muzeju jih boste lahko tudi poskusili. Pripravile jih bodo članice društva podeželskih žena, ki so daleč naokoli znane po svojih dobrotah. Poskusili boste zmagovalni štrukelj z mletim mesom in kislim zeljem, štrukeljce s sirom in šunko ter flancat, poln okus pa bo zaokrožila medička. Cena degustacije: 4€ po osebi.

DEGUSTACIJA V MUZEJU S TREMI VZORCI MIRNOPEŠKIH VIN

”Božja kaplja troedina - cviček - vino imenitno, suho in prijetno pitno, kot ga dajejo črnina, frankinja in kraljevina, pivcu in pevcu se prileže, jezik in srce razveže, in četudi ni za maše, zmeraj paše, ker je naše, vino nežno, živo, sveže.” Tone Pavček.

V mirnopeški občini pridelujejo odlična vina, ki dosegajo visoke ocene na različnih ocenjevanjih. Poleg cvička boste lahko poskusili tudi dolenjsko belo, rumeni muškat, modro frankinjo, … odvisno pač, za kateri paket se boste odločili. Mirnopeški vinogradniki bodo najprej predstavili svoj vinorodni okoliš, delovanje društva, zatem pa še vsako sorto vina posebej. Ob pokušini treh vrst vin je na voljo tudi priložnostni prigrizek. Cena degustacije: 4€ po osebi.

PAKET 1: cviček, dolenjsko belo, rumeni muškat.
PAKET 2: cviček, modra frankinja, rose.
PAKET 3: dolenjsko belo, beli pinot, modra frankinja.

VSE DEGUSTACIJE SE IZVAJAJO ZA SKUPINE NAD 20 OSEB. POTREBEN JE PREDHODEN DOGOVOR.